
دانلود مقاله تأثیر پرایمینگ بذر بر مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه بذور زوال یافته کلزا (Brassica napus) word دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله تأثیر پرایمینگ بذر بر مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه بذور زوال یافته کلزا (Brassica napus) word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله تأثیر پرایمینگ بذر بر مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه بذور زوال یافته کلزا (Brassica napus) word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله تأثیر پرایمینگ بذر بر مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه بذور زوال یافته کلزا (Brassica napus) word :
سال انتشار: 1393
محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
تعداد صفحات: 5
چکیده:
به منظور بررسی تأثیر پرایمینگ بر صفات جوانه زنی بذور زوال یافته کلزا، دو آزمایش جداگانه در دو دمای پرایمینگ 4 و 20 درجه انجام شد. هر آزمایش به صورت فاکتوریل دو عاملی (شامل رقم و ترکیب پرایمینگ) در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1391 در آزمایشگاه ژنتیک دانشگاه یاسوج اجرا شد. بذور مورد استفاده شامل ارقام طلایه و یک توده محلی بودند که به مدت 6 سال در شرایط اتاق نگهداری شده بودند. ترکیبات پرایمینگ شامل سالیسیلیک اسید در دو سطح ( 1و 3 میلی مولار)، پلی اتیلن گلیکول (PEG) در دو سطح (4- و 8- بار) ، آب مقطر (هیدروپرایمینگ) و بدون پرایمینگ (شاهد) بود. صفات مورد ارزیابی شامل طول ریشه چه، طول ساقه چه و طول گیاهچه، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی و شاخص بنیه بذر بود. نتایج نشان دادند در میان تیمارهای استفاده شده در دمای پرایمینگ 4 درجه سانتیگراد، 4PEG – بار و سالیسیلیک اسید یک میلی مولار اثرگذاری بیشتری بر صفات جوانهزنی داشت. این در حالی است که در دمای 20 درجه سانتیگراد پاسخ محدودتر بود و تیمار هیدروپرایمینگ و سالیسیلیک اسید یک میلی مولار بالاترین مقدار را از حیث اغلب شاخصها به خود اختصاص دادند. در این شرایط نیز به نظر میرسد واکنش مناسب بذر کلزا به پرایمینگ در دمای پایین احتمالاً از جذب کنترل شده و طولانیتر آب ناشی میشود که میتواند در ترمیم خسارات غشایی ناشی از زوال بذر کمک نماید. براین مبنا شاید بتوان نتایج حاصل از اسموپرایمینگ با PEG را نیز تفسیر نمود.

- ۹۵/۱۲/۱۶